Twee arrestaties na steekincident in Heerenveen

4 maanden geleden gepubliceerd

Er zijn twee mannen aangehouden naar aanleiding van een steekincident aan de Herenwal in Heerenveen op zondag 3 maart 2024. Een 38-jarige man uit Heerenveen raakte gewond bij het incident.

De melding en het onderzoek

Rond 05:30 uur ontving de politie een melding van een gewonde man. Uit onderzoek bleek dat deze man, een 38-jarige inwoner van Heerenveen, was gestoken met een steekwapen. Het incident zou het gevolg zijn van een conflict tussen het slachtoffer en twee andere mannen aan de Herenwal.

De aanhoudingen

Naar aanleiding van het incident zijn twee verdachten aangehouden: een 26-jarige man uit Franeker en een 31-jarige man uit de gemeente Heerenveen. Beide mannen werden op de dag van het incident gearresteerd. De 26-jarige verdachte zit nog vast en wordt ondervraagd. De 31-jarige man uit Heerenveen is inmiddels vrijgelaten.

Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. De politie voert nog steeds onderzoek uit naar het incident, waarbij ook sporenonderzoek wordt gedaan en camerabeelden uit de omgeving van het incident worden bekeken.