Wegafsluiting Oranje Nassaulaan voor 12 weken vanaf 8 April

3 maanden geleden gepubliceerd

Van maandag 8 april tot en met vrijdag 28 juni 2024 zal de Oranje Nassaulaan ter hoogte van de A32 afgesloten zijn. Dit betreft ook de op- en afrit Heerenveen/Oranjewoud (11) aan de centrumzijde en een deel van de Stadionweg. Automobilisten zullen worden omgeleid via de op- en afritten Heerenveen-Zuid (10) en Heerenveen-Centrum (12). Deze wegwerkzaamheden maken onderdeel uit van het project Heerenveen Beter Bereikbaar.

De gevolgen van de afsluiting

Volgens de omgevingsmanager Martijn te Wierik zal de afsluiting vooral veel hinder veroorzaken voor de inwoners van Skoatterwâld en Oranjewoud. De afsluiting is echter noodzakelijk voor de veilige uitvoering van de werkzaamheden. Door de weg volledig af te sluiten, kan er sneller en efficiënter gewerkt worden.

Aanleg van rotondes

Op maandag 8 april begint de volgende fase van de werkzaamheden: het aanleggen van nieuwe rotondes onderaan de op- en afritten van de A32. Fietsers worden sinds de start van de werkzaamheden al omgeleid. Op zaterdag 29 juni zijn alle wegen voor het autoverkeer weer open en vanaf zaterdag 27 juli kan er weer gebruik gemaakt worden van de fietstunnel.

Omleidingsroutes via de A32

Tijdens de werkzaamheden worden automobilisten omgeleid via de A32. Verkeer vanuit Leeuwarden richting Skoatterwâld en Oranjewoud rijdt door naar Heerenveen-Zuid. Daar draaien zij terug de A32 op en nemen afrit 11. Verkeer vanuit Skoatterwâld en Oranjewoud, richting Zwolle, volgt eerst Leeuwarden en rijdt via Heerenveen-Centrum.

Laatste werkzaamheden Heerenveen Beter Bereikbaar

Eind juni 2024 starten de laatste werkzaamheden voor Heerenveen Beter Bereikbaar. De rotonde op de kruising Oranje Nassaulaan – Burgemeester Falkenaweg wordt vervangen door een kruising met verkeerslichten. Tijdens de werkzaamheden is de kruising zes weken afgesloten voor verkeer.

Heerenveen Beter Bereikbaar is een samenwerkingsproject van de gemeente Heerenveen, provincie Fryslân en Rijkswaterstaat. Het project is opgezet om de verkeersdrukte tijdens de spits in Heerenveen te verminderen en de verkeerssituatie vlotter en veiliger te maken.